Kotipihan kevätsalaatti
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Salaatit
- Vegaaninen
- Villiyrtit
Valmistusohje
1 tammenlehväsalaatti
nuoria poimulehtiä
nuoria voikukan lehtiä
nuoria vuohenputken lehtiä
nuoria piharatamon lehtiä
2-3 tomaattia
1/2 keltainen paprika
voikukan terälehtiä tai muita syötäviä kukkia
kastike:
1 salottisipuli
1 valkosipulin kynsi
1 ananasrengas
1 dl rypsiöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl voikukan terälehtiä
0,5 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
¾ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
1. Huuhtele salaatti ja villivihannekset. Kuivaa ne hyvin salaattilingossa tai pyyhkeen välissä.
2. Valmista kastike: Pane kuoritut ja lohkotut sipulit ja ananas teholeikkuriin.
3. Lisää muut kastikeainekset. Jauha tasaiseksi kastikkeeksi.
4. Tarkista maku. Anna maustua viileässä jonkin aikaa. Kastikkeen voi tehdä jo edellisenä päivänä.
5. Revi salaatti ja villivihannekset tarjoilukulhoon.
6. Lisää päälle viipaloidut tomaatit ja kuutioitu paprika.
7. Sekoita kastike joukkoon.
Vinkki: Voikukan lisäksi koristeeksi sopivat esimerkiksi aho-orvokin, apilan ja krassin kukat sekä kehäkukat.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 242 kcal/annos
- Rasva 22.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Proteiini 1.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.6 g
- Sokerit 7.2 g
- Kuitu, kokonais- 1.1 g
- Natrium 480.9 mg
- Kalsium 31.2 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 47.6 mg
Pääraaka-aineet
-
0.5 kplPaprika, keltainen
-
1/2 tlMustapippuri
-
3/4 tlRuokasuola, jodioitu
-
0.5 rklHunaja
-
1/5 dlPinaatti
-
2 rklViinietikka
-
1 dlRypsiöljy
-
55 gAnanas, kuorittu
-
3.5 gValkosipuli
-
1 pieni annos (40.0 g)Sipuli
-
250 gTomaatti
-
100 gLehtisalaatti, ruukkusalaatti, lollo rosso