Olgan omenamuffinssit
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Junnukokki
- Makea leivonta
- Syksy
Valmistusohje
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
2–3 omenaa pieneksi kuutioituna (noin 3 dl)
1 dl ruokakermaa tai maitoa
1 dl juoksevaa margariinia tai 100 g rasvaa sulatettuna
1 dl appelsiinituoremehua tai muuta mehua
2 munaa
1. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään kulhossa.
2. Pese, kuori ja kuutioi omenat.
3. Lisää kuivien aineiden joukkoon omenakuutiot.
4. Sekoita lopuksi muut aineet taikinaan huolellisesti.
5. Jaa taikina tukeviin muffinssivuokiin.
6. Paista 200°C:ssa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.
VINKKI! Jos haluat, voit kuorruttaa jäähtyneet muffinssit.
Kuorrutus:
75 g pehmeää margariinia tai voita
100 g tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
1. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään hyvin.
2. Levitä tai pursota kuorrutus muffinssien päälle.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 343 kcal/annos
- C-vitamiini 4.8 mg
- Rauta 0.6 mg
- Kalsium 132.1 mg
- Natrium 227.2 mg
- Kuitu, kokonais- 1.5 g
- Sokerit 32.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 48.6 g
- Proteiini 3.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.2 g
- Rasva 15.7 g
Pääraaka-aineet
-
1 1/2 dlSokeri
-
3 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
2 tlLeivinjauhe
-
2 tlKaneli, jauhettu
-
2 keskikokoinen annos (200.0 g)Omena, ulkomainen, kuorittu
-
1 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
100 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
1 dlTäysmehu, appelsiinitäysmehu
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
75 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
100 gTuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
-
4 dlTomusokeri
-
2 tlVanilliinisokeri