Etikkapunajuuret
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/08/Punajuuri-sailonta-etikkapunajuuret.jpg
Etikkapunajuuret
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Perinneherkut
- Säilöntä
Valmistusohje
2 kg punajuuria
1 1/2 l vettä
suolaa
mausteliemi:
6-8 dl vettä
4 dl väkiviinaetikkaa
3 dl sokeria (250 g)
1 rkl suolaa
10 valkopippuria
10 neilikkaa
1 kanelitanko
piparjuurilastuja
(muutama valkosipulin kynsi)
- Keitä pestyt punajuuret miedosti suolatussa vedessä kypsiksi. Kaada kuuma vesi pois ja laske tilalle kylmää vettä. Anna juuresten jäähtyä hetki.
- Kuori punajuuret ja lado puhtaisiin tölkkeihin kokonaisina tai viipaleina. Lisää väleihin piparjuurilastuja ja muutama halkaistu valkosipulinkynsi.
- Keitä vettä, sokeria ja kangastilkkuun käärittyjä mausteita noin 5 minuuttia. Lisää etikka ja kiehauta vielä.
- Nosta maustepussi pois liemestä ja kaada liemi kuumana punajuurien päälle.
Piparjuurilastut ja mahdolliset valkosipulin kynnet jätetään tölkkeihin makua antamaan.
Testattu Marttakeittiössä
0.17 kg CO2 ekv
- Energia 48 kcal/annos
- C-vitamiini 5 mg
- Rauta 0.5 mg
- Kalsium 10.3 mg
- Natrium 258.1 mg
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Sokerit 9.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 11.6 g
- Proteiini 0.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.1 g
Pääraaka-aineet
-
6 dlVesi, vesijohtovesi
-
4 dlVäkiviinaetikka
-
3 dlSokeri
-
1 rklSuola, pöytäsuola
-
2000 gPunajuuri
-
20 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 tlRuokasuola, jodioitu
-
1 rklValkopippuri
-
1 tlKaneli, jauhettu
-
1 tspNeilikka, jauhettu