Härkäpapurouhe-porkkanapihvit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kasvisruokaa_h_rk_papupihvit_arjan_kuva.jpg
Härkäpapurouhe-porkkanapihvit
-
Avainsanat:
- Kasvikset
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Talvi
Valmistusohje
noin 10 pihviä
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
2 dl kermaviiliä
2 dl härkäpapurouheseosta
1 porkkana raastettuna
2 munaa
½ dl speltti- tai hiivaleipäjauhoja
¾ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
2–3 rkl hienonnettua korianteria, basilikaa tai persiljaa
- Kuori ja hienonna sipuli.
- Pane silppu ja öljy kulhoon ja kypsennä pari minuuttia mikroaaltouunissa tai kypsennä sipulisilppu paistinpannulla.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä noin 5 minuuttia.
- Kuumenna lettupannu, lisää koloihin nokare rasvaa tai tilkka öljyä ja sitten taikinaa.
- Paista pihvit molemmin puolin.
–
Lisäkkeeksi sopii esimerkiksi puolukkasurvos ja raikas salaatti.
0.3 kg CO2 ekv
- Energia 163 kcal/annos
- Rasva 8.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.4 g
- Proteiini 11.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.9 g
- Sokerit 4.2 g
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Natrium 394.1 mg
- Kalsium 106.4 mg
- Rauta 2.9 mg
- C-vitamiini 2.6 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1/2 dlJauho, hiivaleipävehnäjauho
-
2 1/2 rklBasilika, tuore
-
1/4 tlMustapippuri
-
3/4 tlSuola, pöytäsuola
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
2 dlSoijarouhe, vaalea tai tumma
-
2 dlKermaviili, rasvaa 6 %, vl
-
1 rklRypsiöljy
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli