Härkäpapurouhe-porkkanapihvit

5 annosta

Valmistusohje

noin 10 pihviä

1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
2 dl kermaviiliä
2 dl härkäpapurouheseosta
1 porkkana raastettuna
2 munaa
½ dl speltti- tai hiivaleipäjauhoja
¾ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
2–3 rkl hienonnettua korianteria, basilikaa tai persiljaa

  1. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Pane silppu ja öljy kulhoon ja kypsennä pari minuuttia mikroaaltouunissa tai kypsennä sipulisilppu paistinpannulla.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä noin 5 minuuttia.
  4. Kuumenna lettupannu, lisää koloihin nokare rasvaa tai tilkka öljyä ja sitten taikinaa.
  5. Paista pihvit molemmin puolin.

    Lisäkkeeksi sopii esimerkiksi puolukkasurvos ja raikas salaatti.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.3 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 163 kcal/annos
  • Rasva 8.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.4 g
  • Proteiini 11.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.9 g
  • Sokerit 4.2 g
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Natrium 394.1 mg
  • Kalsium 106.4 mg
  • Rauta 2.9 mg
  • C-vitamiini 2.6 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus