Herkullinen pataleipä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/pataleip.jpg
Herkullinen pataleipä
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Maidoton
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
7 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
½ tl kuivahiivaa
3 ½ dl kädenlämpöistä vettä
1 dl hienonnettua basilikaa
öljyä
- Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään.
- Kaada vesi nauhana joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Peitä taikina tuorekelmulla ja anna kohota 12–18 tuntia huoneenlämmössä.
- Sekoita taikinaan hienonnettu basilika.
- Peitä kevyesti tuorekelmulla ja anna kohota vajaa tunti.
- Lämmitä kohotusaikana uuni 225°C:seen ja laita kannellinen pata kuumenemaan. Sipaise padan pohjalle ja reunoille öljyä.
- Kumoa leipätaikina kuumaan pataan.
- Laita kansi päälle ja paista puoli tuntia.
- Ota kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia.
- On tärkeää, että kumoat taikinan kuumaan pataan. Tällöin pohjasta tulee rapea eikä taikina tartu kiinni pataan.
0.03 kg CO2 ekv
- Energia 66 kcal/annos
- Rasva 0.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 1.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.4 g
- Sokerit 0.1 g
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Natrium 93.9 mg
- Kalsium 4.1 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 0.1 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 rklOliiviöljy
-
1 dlBasilika, tuore
-
3 1/2 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 gHiiva
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
7 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea