Hirvipyörykät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/08/Hirvipyorykat.jpg
Hirvipyörykät
-
Avainsanat:
- Liha
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
n. ½ kg hirven jauhelihaa
50 g jauhettua siansivua tai pekonia
1 sipuli hienonnettuna
1 dl korppujauhoja
1 dl kermaa
1 dl vettä tai kasvisten keitinlientä
2 munaa
1 1/2 tl suolaa
½ tl valkopippuria
½ tl paprikaa
paistamiseen: voita ja öljyä
- Ruskista sipulisilppu vaalean keltaiseksi siansivun kanssa.
- Jäähdytä seos.
- Yhdistä jauheliha, sipuliseos ja muut aineet. Vaivaa taikinaa kunnes se tarttuu kauhaan ja kulhon reunoihin.
- Muovaa taikinasta vedellä kostutetuin käsin pieniä palloja.
- Kypsennä ne kauttaaltaan ruskeiksi voin ja öljyn seoksessa paistinpannussa tai uunissa 225°C:ssa 20 minuuttia koosta riippuen.
0.83 kg CO2 ekv
- Energia 248 kcal/annos
- Rasva 14 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.3 g
- Proteiini 22.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 9 g
- Sokerit 1.4 g
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Natrium 827 mg
- Kalsium 30.2 mg
- Rauta 3.9 mg
- C-vitamiini 1.2 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklVoi
-
1/2 tlPaprikajauhe
-
1/2 tlValkopippuri
-
1 1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
-
1 dlJauho, korppujauho
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
50 gPekoni, rasvainen
-
500 gHirvenliha