Juusto-kinkkusarvet
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl juustoraastetta
50 g margariinia
200 g kermaviiliä
Täyte:
1 kananmuna
1,5 dl juustoraastetta
75 g palvikinkkukuutioita
1/4 tl oreganoa
1/4 tl basilikaa
1/8 tl mustapippurirouhetta
Voiteluun:
1 kananmuna
1. Sekoita kuivat aineet ja pehmeä rasva keskenään.
2. Lisää kermaviili ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa. Anna taikinan seistä hetki kylmässä
3. Sekoita täytteeseen tulevat aineet keskenään.
4. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ne jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi levyiksi.
5. Jaa levyt taikinapyörällä kahdeksaan osaan ja laita täytettä kolmion leveämpään päähän.
6. Kääri kolmiot rullalle ja muotoile sarviksi pellille leivinpaperin päälle.
7. Voitele sarvet munalla ja paista 225°C:ssa uunin keskitasossa 12–15 minuuttia.
- Energia 122 kcal/annos
- Rasva 6.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.8 g
- Proteiini 5.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 11.5 g
- Sokerit 0.6 g
- Kuitu, kokonais- 0.5 g
- Natrium 253.8 mg
- Kalsium 169.5 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 0.1 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
60 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
1/8 tlMustapippuri
-
1/4 tlBasilika, kuivattu
-
1/4 tlOregano, kuivattu
-
75 gKokolihaleikkele, saunapalvikinkku, rasvaa 6 %
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
200 gKermaviili, rasvaa 6 %, vl
-
50 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
40 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
2 1/2 tlLeivinjauhe
-
3 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea