Juustosarvet
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
2 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl juoksevaa margariinia tai 50 g margariinia tai voita
2 dl kermaviiliä
Täyte:
1 muna
2 dl juustoraastetta
Voiteluun: munaa
Pinnalle: juustoraastetta tai seesaminsiemeniä
1. Sekoita vehnäjauhot, juustoraaste, suola ja leivinjauhe kulhossa.
2. Lisää joukkoon rasva ja kermaviili. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
3. Jaa taikina kahtee osaan. Pyöritä palat palloiksi.
4. Kauli pallot ohuiksi pyöreiksi levyiksi.
5. Jaa levyt 6-8 yhtä suureen osaan kolmioiksi.
6. Sekoita täytteet aineet taikinakulhossa. Jaa täyte kolmioiden leveään päähän.
7. Rullaa kolmiot sarviksi leveästä päästä alkaen ja asettele leivinpaperin päälle uunipellille.
8. Voitele sarvet munalla ja ripota päälle juustoraastetta tai siemeniä.
9. Paista sarvia 225°C:ssa 15-20 minuuttia.
Tarjoa lämpiminä.
- Energia 171 kcal/annos
- Rasva 9.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.5 g
- Proteiini 7.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.4 g
- Sokerit 0.8 g
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Natrium 300.5 mg
- Kalsium 263.9 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 0.2 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
30 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
80 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
2 dlKermaviili, rasvaa 6 %, vl
-
50 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
2 1/2 tlLeivinjauhe
-
40 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
3 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea