Kanelimantelit
Joulumarkkinoilta tutut karamellisoidut kanelimantelit huumaavat tuoksullaan. Marttojen ohjeella, valmistat niitä itse.
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Maidoton
- Makea leivonta
Valmistusohje
3 dl manteleita
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl vettä
2 tl rypsiöljyä
4 rkl sokeria
1 rkl kanelia
(½ tl suolaa)
1. Levitä mantelit leivinpaperilla päällystetylle pellille.
2. Paahda niitä 225°C:ssa noin 10 minuuttia.
3. Sekoita välillä ja katso, etteivät ne pala. Kun mantelit tuoksuvat, nosta pelti uunista.
4. Sekoita kattilassa hunaja, vesi ja öljy. Kuumenna.
5. Kun neste kiehuu, lisää mantelit. Sekoita ja anna kiehua, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
6. Sekoita lautasella sokeri, kaneli (ja suola).
7. Kaada mantelit lautaselle ja kierittele ne mausteseoksessa.
8. Kaada mantelit takaisin leivinpaperin päälle jäähtymään.
VINKKI!
Jos haluat, voit sekoittaa valmiiden manteleiden joukkoon rusinoita kokonaisina tai muita kuivattuja hedelmiä saksittuina pikkupaloiksi.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 214 kcal/annos
- Rasva 11.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
- Proteiini 4.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 24.1 g
- Sokerit 21.3 g
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Natrium 3 mg
- Kalsium 68.6 mg
- Rauta 1.1 mg
- C-vitamiini 0.6 mg
Pääraaka-aineet
-
1 rklKaneli, jauhettu
-
4 rklSokeri
-
2 tlRypsiöljy
-
2 rklVesi, vesijohtovesi
-
2 rklHunaja
-
70 gManteli