Keltainen siskonmakkarakeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/11/Keltainen-siskonmakkarakeitto.jpg
Keltainen siskonmakkarakeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Hävikkiherkut
- Kananmunaton
- Keitot
- Liha
Valmistusohje
½ kg porkkanoita
pala lanttua
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
1 rkl currya
½ tl kurkumaa
½ tl mustapippuria
1 l vettä
1-2 kanaliemikuutiota
laakerinlehti
200 g sulatejuustoa
400-500 g siskonmakkaroita
persiljaa
- Raasta juurekset ja hienonna sipulit.
- Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja lisää siihen curry ja kurkuma.
- Lisää kasvisraasteet ja sekoittele hetki. Lisää neste, liemikuutio ja loput mausteet.
- Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia.
- Lisää sulatejuusto pieninä nokareina ja anna sulaa.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneella, jos haluat sosekeittoa.
- Puserra siskonmakkarat keittoon pieninä pyöryköinä ja anna kiehua noin 10 minuuttia.
- Tarkista keiton maku ja lisää hienonnettu persilja.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
1.43 kg CO2 ekv
- Energia 379 kcal/annos
- C-vitamiini 19.3 mg
- Rauta 1.9 mg
- Kalsium 270.3 mg
- Natrium 2859.9 mg
- Kuitu, kokonais- 3.6 g
- Sokerit 8.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 16.1 g
- Proteiini 15.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 11.7 g
- Rasva 29.9 g
Pääraaka-aineet
-
500 gPorkkana
-
150 gLanttu
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
10.5 gValkosipuli
-
2 rklRypsiöljy
-
1 rklMausteet, currya
-
1/2 tlkurkuma, jauhettu
-
1/2 tlMustapippuri
-
10 dlVesi, vesijohtovesi
-
11/2 kplKanaliemikuutio, sisältää vehnää
-
2 gLaakerinlehti
-
200 gSulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen
-
450 gRaakamakkara, siskonmakkara
-
2 rklPersilja