Madekeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kala_madesoppaa_lautasella_2_marhahelenan_kuva.jpg
Madekeitto
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Keitot
- Perinneherkut
- Talvi
Valmistusohje
1– 1 ½ kg made nyljettynä ja sisälmykset poistettuna
1 sipuli
2 laakerinlehteä
suolaa
vettä
—
6–8 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
5–10 maustepippuria
2 dl kermaa tai maitoa
nippu tilliä
nokare voita
- Paloittele made noin 5 cm:n paloiksi.
- Kuori ja lohko sipuli.
- Keitä madepalat ja sipuli laakerinlehdillä ja suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
- Nosta madepalat liemestä ja perkaa ne ruodottomiksi. Siivilöi keitinliemi.
- Kuori ja lohko perunat, porkkanat ja sipuli. Kuullota niitä kattilan pohjalla voissa kevyesti.
- Lisää keitinlientä reilusti sekä maustepippurit.
- Keitä kasvikset lähes kypsiksi ja lisää mateenpalat.
- Anna keiton vielä kuumentua ja lisää lopuksi vielä kerma.
- Tarkista maku.
–
Pilko valmiin keiton päälle tilliä.
Tarjoa keiton kanssa hyvää leipää.
1.86 kg CO2 ekv
- Energia 295 kcal/annos
- Rasva 10.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.8 g
- Proteiini 35.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 19.9 g
- Sokerit 3.1 g
- Kuitu, kokonais- 2.2 g
- Natrium 615.8 mg
- Kalsium 128.7 mg
- Rauta 1.8 mg
- C-vitamiini 14 mg
Pääraaka-aineet
-
1 rklMaustepippuri, jauhettu
-
20 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 rklVoi
-
50 gTilli, tuore
-
2 dlRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 15 %
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
420 gPeruna, kuorittu
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 gLaakerinlehti
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1250 gMade