Mausteinen suppilovahverohillo
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/suppilovahverohillo.jpg
Mausteinen suppilovahverohillo
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Sienet
- Säilöntä
Valmistusohje
2 l tuoreita (tai 4–5 dl pakastettuja) suppilovahveroita
1-2 sipuli pilkottuna
liemi:
noin 2 dl vettä
1 ½ dl balsamiviinietikkaa
1 laakerinlehti
5 neilikkaa
5 maustepippuria
1 tl suolaa
1 ½ dl hillosokeria
- Mittaa vesi, etikka ja mausteet kattilaan, kiehauta ja laita puhdistetut, pilkotut sienet ja sipulit mukaan kiehumaan.
- Keitä noin 20 minuuttia.
- Lisää joukkoon sekoitellen hillosokeri, keitä 10 minuuttia ja purkita.
–
Annoksesta tulee reilu puoli litraa.
Testattu Marttakeittiössä
0.23 kg CO2 ekv
- Energia 68 kcal/annos
- Rasva 0.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 1.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 17.9 g
- Sokerit 13 g
- Kuitu, kokonais- 1.7 g
- Natrium 162.8 mg
- Kalsium 12.2 mg
- Rauta 2 mg
- C-vitamiini 3.9 mg
Pääraaka-aineet
-
1/2 tspNeilikka, jauhettu
-
1 1/2 dlSokeri
-
3/4 tlRuokasuola, jodioitu
-
1/2 tlMaustepippuri, jauhettu
-
2 gLaakerinlehti
-
1 1/2 dlBalsamiviinietikka
-
2 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 1/2 pieni annos (40.0 g)Sipuli
-
20 dlKantarelli