Metsäsienimakkara

4 annosta

Valmistusohje

1 ½ dl rikottuja ohrasuurimoita
5 dl vettä
2 ½ dl maitoa
2 sipulia
2 rkl voita, margariinia tai öljyä
250 g  keitettyjä, hienonnettuja sieniä (esim. rousku tai orakas)
100 g tuorejuustoa
2 tl suolaa
½ tl pippurisekoitusta
1 muna
1-2 rkl perunajauhoja

  1. Keitä ohrasuurimot kypsäksi vedessä.
  2. Lisää kypsymisen edetessä maito joukkoon.
  3. Paista hienonnettu sipuli kuultavaksi ja lisää ryyneihin.
  4. Sekoita sienet, tuorejuusto, mausteet, muna ja perunajauhot. Jos sienet ovat mietoja, lisää mausteita.
  5. Täytä suolet seoksella, pane ne uunivuokaan leivinpaperille ja paista ensin miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
  6. Pistele makkarat ja jatka paistamista 200°C:ssa tunnin verran.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Hiilijalanjälki
0.79 kg CO2 ekv
  • Energia 319 kcal/annos
  • Rasva 17 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.8 g
  • Proteiini 8.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 37.6 g
  • Sokerit 6.9 g
  • Kuitu, kokonais- 4 g
  • Natrium 1327.3 mg
  • Kalsium 139.5 mg
  • Rauta 3.3 mg
  • C-vitamiini 7.9 mg