Metsäsienimakkara
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/metsasienimakkara.jpg
Metsäsienimakkara
Valmistusohje
1 ½ dl rikottuja ohrasuurimoita
5 dl vettä
2 ½ dl maitoa
2 sipulia
2 rkl voita, margariinia tai öljyä
250 g keitettyjä, hienonnettuja sieniä (esim. rousku tai orakas)
100 g tuorejuustoa
2 tl suolaa
½ tl pippurisekoitusta
1 muna
1-2 rkl perunajauhoja
- Keitä ohrasuurimot kypsäksi vedessä.
- Lisää kypsymisen edetessä maito joukkoon.
- Paista hienonnettu sipuli kuultavaksi ja lisää ryyneihin.
- Sekoita sienet, tuorejuusto, mausteet, muna ja perunajauhot. Jos sienet ovat mietoja, lisää mausteita.
- Täytä suolet seoksella, pane ne uunivuokaan leivinpaperille ja paista ensin miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
- Pistele makkarat ja jatka paistamista 200°C:ssa tunnin verran.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
0.79 kg CO2 ekv
- Energia 319 kcal/annos
- Rasva 17 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9.8 g
- Proteiini 8.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 37.6 g
- Sokerit 6.9 g
- Kuitu, kokonais- 4 g
- Natrium 1327.3 mg
- Kalsium 139.5 mg
- Rauta 3.3 mg
- C-vitamiini 7.9 mg
Pääraaka-aineet
-
250 gSieni tatti, hapero
-
1 1/2 rklJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1/2 tlMustapippuri
-
2 tlSuola, pöytäsuola
-
100 gTuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
-
2 rklVoi
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
5 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 1/2 dlOhrasuurimo
-
2 1/2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug