Pasha, kevennetty
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/pasha-kevennetty-ID-24208.jpg
Pasha, kevennetty
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Jälkiruoat
- Pääsiäinen
Valmistusohje
500 g maitorahkaa
6 rkl hermesetas-makeutusjauhetta tai sokeria
3 rkl sitruunamehua
14 kpl kuivattua luumua
1 pieni purkki ananasmurskaa
2 valkuaista
- Mausta rahka sokerilla tai makeutusjauheella ja sitruunamehulla.
- Sekoita joukkoon pilkotut luumut ja valutettu ananasmurska.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Sekoita vaahto rahkaseokseen ja kaada sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.
- Nosta muotti lautaselle.
- Anna pashan valmistua jääkaapissa yön yli.
–
Korista kumottu pasha hedelmillä ja sitruunamelissan lehdillä.
0.65 kg CO2 ekv
- Energia 226 kcal/annos
- C-vitamiini 8.8 mg
- Rauta 0.7 mg
- Kalsium 171.5 mg
- Natrium 154.5 mg
- Kuitu, kokonais- 2.6 g
- Sokerit 35.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 46.9 g
- Proteiini 15.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Rasva 0.8 g
Pääraaka-aineet
-
500 gRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
-
6 rklSokeri
-
1/2 dlSitruunamehu
-
14 kplLuumu, kivetön, kuivattu
-
140 gAnanas, omassa liemessään
-
80 gKananmunan valkuainen, 66% kananmunan massasta