Pikamunkit

Pikamunkkien taikina syntyy nopeasti ilman kohotusta tai vaivausta. Läysähkö taikina muodostaa munkkien pintaan pieniä sakaroita ja häntiä, saaden aikaan vekkulin ulkonäön.

15 annosta

Valmistusohje

5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 1/2 dl maitoa
2 munaa
50 g voita tai margariinia sulatettuna

kypsentämiseen: rypsiöljyä
pinnalle: sokeria

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää maito, munat ja sula rasva.
  3. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  4. Nosta ruokalusikalla nokareita kuumaan rypsiöljyyn (180°C:seen).
  5. Anna kypsyä kauniin ruskeiksi noin viisi minuuttia.  Käännä kahden minuutin kohdalla munkit ympäri niin ne paistuvat tasaisesti. Munkeista tulee muodoltaan epätasaisia.
  6. Nosta munkit reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle.
  7. Sokeroi munkit lämpiminä.
Hiilijalanjälki
0.09 kg CO2 ekv
  • Energia 142 kcal/annos
  • Rasva 4.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
  • Proteiini 3.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23 g
  • Sokerit 6.6 g
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Natrium 232.1 mg
  • Kalsium 142.2 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 0.2 mg

Pikamunkit maistuvat parhaimmilta haalean lämpiminä.

Testattu Marttakeittiössä