Tikkupulla
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Tikkupulla-tikkupullat.jpg
Tikkupulla
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Kesä
- Kevät
- Makea leivonta
- Retkiruoka
- Syksy
- Talvi
Valmistusohje
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta tai 1 tl kuivahiivaa
1/2 tl kardemumma
1 1/2 dl maitoa
sormenpaksuisia pitkiä puutikkuja paistamiseen
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
- Lisää joukkoon maito. Voit maustaa taikinan kardemummalla.
- Leivo taikinasta noin 20 sentin mittaisia, sormenpaksuisia pötköjä.
- Kierrä pötkö paksun puutikun ympäri siten, että päät jäävät kierteen sisään – silloin pulla pysyy tikussa paistamisen ajan. Tee kierrokset niin harvaan, että pullalla on tilaa kohota paistuessaan.
- Paista pulla riittävän etäällä liekeistä, ettei taikina pala.
- Pulla kypsyy 15–20 minuutissa. Pulla on kypsä, kun se irtoaa tikusta helposti.
–
Nauti tikkupulla mansikkahillon kera.
Vinkki! Tee tikkupullataikina valmiiksi jo kotona. Ota mukaan vähän jauhoja, jotta pullien kietominen paistotikun ympäri onnistuu.
Testattu Marttakeittiössä
0.03 kg CO2 ekv
- Energia 56 kcal/annos
- C-vitamiini 0.1 mg
- Rauta 0.2 mg
- Kalsium 89.4 mg
- Natrium 161 mg
- Kuitu, kokonais- 0.5 g
- Sokerit 2.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12 g
- Proteiini 1.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Rasva 0.3 g
Pääraaka-aineet
-
3 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
2 rklSokeri
-
2 tlLeivinjauhe
-
1/2 tlKardemumma
-
1 1/2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug