Tikkupulla

15 annosta

Valmistusohje

3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta tai 1 tl kuivahiivaa
1/2 tl kardemumma
1 1/2 dl maitoa

sormenpaksuisia pitkiä puutikkuja paistamiseen

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
  2. Lisää joukkoon maito. Voit maustaa taikinan kardemummalla.
  3. Leivo taikinasta noin 20 sentin mittaisia, sormenpaksuisia pötköjä.
  4. Kierrä pötkö paksun puutikun ympäri siten, että päät jäävät kierteen sisään – silloin pulla pysyy tikussa paistamisen ajan. Tee kierrokset niin harvaan, että pullalla on tilaa kohota paistuessaan.
  5. Paista pulla riittävän etäällä liekeistä, ettei taikina pala.
  6. Pulla kypsyy 15–20 minuutissa. Pulla on kypsä, kun se irtoaa tikusta helposti.

    Nauti tikkupulla mansikkahillon kera.

Vinkki! Tee tikkupullataikina valmiiksi jo kotona. Ota mukaan vähän jauhoja, jotta pullien kietominen paistotikun ympäri onnistuu.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.03 kg CO2 ekv
  • Energia 56 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.1 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 89.4 mg
  • Natrium 161 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.5 g
  • Sokerit 2.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12 g
  • Proteiini 1.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 0.3 g