Tilliliha

5 annosta

Valmistusohje

noin 600 g naudan etuselkää tai lapaa
vettä
1 porkkana
1 sipuli tai pieni purjosipuli
tillinvarsia
1–2 tl suolaa/1 l vettä
1 tl valko- tai maustepippureita

Kastike:
5 dl lihan keitinlientä
2–3 rkl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
1-2 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
suolaa
valkopippuri jauhetta
hienonnettua tilliä

  1. Puhdista tarvittaessa lihan pinta. Pane liha kattilaan kylmään veteen. Vettä pitää olla sen verran, että liha peittyy.
  2. Kuumenna kiehumispisteeseen. Kuori syntyvä vaahto reikäkauhalla pois. Jatka kypsennystä kannen alla hauduttaen.
  3. Kuori ja paloittele kasvikset ja lisää tillinvarsien kanssa liemeen. Mausta. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla noin 2 tuntia.
  4. Nosta kypsä liha pois liemestä, anna vetäytyä hetki ja leikkaa kuutioiksi. Siivilöi keitinliemi ja soseuta halutessasi kasvikset liemeen.
  5. Suurusta liemi vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Maista ja mausta.
  6. Lisää lihakuutiot ja anna hautua hetki. Lisää lopuksi hienonnettua tilliä.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
1.87 kg CO2 ekv
  • Energia 194 kcal/annos
  • Rasva 7.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.3 g
  • Proteiini 25.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.7 g
  • Sokerit 2.1 g
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Natrium 772.9 mg
  • Kalsium 30.9 mg
  • Rauta 2.9 mg
  • C-vitamiini 3.5 mg