Vadelmavinegretti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/08/vadelmavinegretti2.jpg
Vadelmavinegretti
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Maidoton
- Marjat
- Salaatit
Valmistusohje
2 dl vadelmia
1 dl vadelmaviinietikkaa
2 ½ dl saksanpähkinäöljyä tai rypsiöljyä
1 tl timjamia
¼ dl hunajaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ dl vadelmamehua
- Soseuta vadelmat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
- Lisää etikka, öljy timjami, hunaja, suola ja pippuri ja sekoita edelleen.
- Siivilöi ja ohenna tarvittaessa mehulla. Käytä kastikkeena sekä salaatille että liharuoille.
Testattu Marttakeittiössä
0.03 kg CO2 ekv
- Energia 54 kcal/annos
- C-vitamiini 1 mg
- Rauta 0 mg
- Kalsium 1.1 mg
- Natrium 29.1 mg
- Kuitu, kokonais- 0.1 g
- Sokerit 1.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 1.2 g
- Proteiini 0 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Rasva 5.6 g
Pääraaka-aineet
-
2 dlVadelma
-
1 dlHunaja-omena-viinietikka
-
2 1/2 dlRypsiöljy
-
1 tlTimjami
-
1/4 dlHunaja
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlMustapippuri
-
1/2 dlMehu, mehujuoma