Vahveropikkelssi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/vahveropikkelssi_pysty.jpg
Vahveropikkelssi
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Maidoton
- Salaatit
- Sienet
- Syksy
- Säilöntä
Valmistusohje
3 – 4 l suppilo- tai kosteikkovahveroita tai pieniä keltavahveroita
vettä
suolaa
liemi:
3 dl vettä
2 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
6 – 7 valkopippuria
4 – 5 neilikkaa
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
sipuliviipaleita
porkkanaviipaleita
piparjuurilastuja
tillinvarsia
- Kiehauta puhdistetut sienet miedosti suolatussa vedessä. Kaada vesi pois.
- Kiehauta liemi mausteineen.
- Lado sienet tölkkiin sipulien, porkkanoiden, piparjuurilastujen ja tillinvarsien kanssa kerroksittain ja kaada etikkaliemi päälle.
Hiilijalanjälki
1.28 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 255 kcal/annos
- Rasva 2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Proteiini 7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 68.7 g
- Sokerit 43.4 g
- Kuitu, kokonais- 8.8 g
- Natrium 1274.8 mg
- Kalsium 46.6 mg
- Rauta 10.4 mg
- C-vitamiini 19 mg
Pääraaka-aineet
-
1/2 tspNeilikka, jauhettu
-
1500 gramsKantarelli
-
2 gLaakerinlehti
-
1/2 rklValkopippuri
-
2 dlSokeri
-
2 dlVäkiviinaetikka
-
3 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 tlRuokasuola, jodioitu
-
1 tlRuokasuola, jodioitu
-
20 dlVesi, vesijohtovesi