Vatkattu puolukkapuuro

4 annosta

Valmistusohje

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1,5-2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla. Lisää vesi.
2. Keitä marjasurvosta 10 – 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.
3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.
4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.
5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Vinkki 1: Voit myös lisätä puolukat soseutettuna vasta kypsään puuropohjaan.
Vinkki 2: Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).
Vinkki 3: Jos käytät puuroon esim. tummia  tai spelttimannasuurimoita, niitä kannattaa laittaa annokseen 2 dl.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.36 kg CO2 ekv
  • Energia 229 kcal/annos
  • Rasva 0.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 4.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 58 g
  • Sokerit 25.7 g
  • Kuitu, kokonais- 3 g
  • Natrium 3.7 mg
  • Kalsium 27 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 5 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus