Vatkattu puolukkapuuro
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Maidoton
- Marjat
- Perinneherkut
- Syksy
- Välipalat
Valmistusohje
1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1,5-2 dl mannasuurimoita
1. Survo marjat kattilan pohjalla. Lisää vesi.
2. Keitä marjasurvosta 10 – 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.
3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.
4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.
5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.
Vinkki 1: Voit myös lisätä puolukat soseutettuna vasta kypsään puuropohjaan.
Vinkki 2: Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).
Vinkki 3: Jos käytät puuroon esim. tummia tai spelttimannasuurimoita, niitä kannattaa laittaa annokseen 2 dl.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 229 kcal/annos
- Rasva 0.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 4.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 58 g
- Sokerit 25.7 g
- Kuitu, kokonais- 3 g
- Natrium 3.7 mg
- Kalsium 27 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 5 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1.5 dlMannasuurimo
-
1 dlSokeri
-
4.5 dlPuolukka
-
10 dlVesi, vesijohtovesi