Yrttitee
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/03/Yrttitee_vaaka.jpg
Yrttitee
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Juomat
- Kananmunaton
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Villiyrtit
Valmistusohje
Valmista yrttitee tuoreista tai kuivatuista yrteistä. Kerää teeaineksiksi esimerkiksi vadelman, mustikan, mansikan, maitohorsman, koivun tai pihlajan lehtiä. Mausteena voi käyttää myös mesiangervoa, siankärsämöä, valko- ja puna-apilan kukkia, sitruunamelissaa tai mustaherukan lehtiä. Kerää ainekset lajeittain ja yhdistä niitä makusi mukaan.
Ehdotus yrttiteesekoitukseksi:
3 osaa mansikanlehtiä
1 osa pihlajanlehtiä
1 osa mesiangervon kukkia tai 1 osa horsmanlehtiä
1 osa kanervankukkia
1 osa minttua
- Käytä kuivattuja yrttejä 1 tl/2 dl vettä.
- Pane teeainekset kannuun ja kaada päälle kuuma vesi (noin 80-90 asteista). Anna hautua 5-10 minuuttia.
- Jos valmistat teetä paljon, laita vesi teräskattilaan kuumenemaan. Siirrä kattila liedeltä kun vesi on kuumaa ja lisää yrttiteesekoitus. Hauduta hetken aikaa.
Testattu Marttakeittiössä
0 kg CO2 ekv