Elämmekö ruokakuplassa? -seminaari 21.4.2017 | Seuraa suoraa lähetystä MartatTV:n kautta
Ruoka on tärkeä valinta hyvinvointimme, ympäristön, ruoan tuotannon ja oikeudenmukaisuuden kannalta. Syömmekö itsemme ja maailman sairaaksi vai teemmekö herkullisia, eettisiä ja kohtuullisia valintoja kestävästi?
Marttaliitton Elämmekö ruokakuplassa -seminaari järjestetään 21.4.2017 klo 12–16 Allergiatalon auditoriossa.
Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä MartatTV:n välityksellä osoitteessa youtube.com/martattv.
OHJELMA
Avaussanat
Lea Sairanen, Marttaliitto & Annikka Koivu, Kuluttajaliitto
KENELLE RIITTÄÄ RUOKAA?
Juontajana Marianne Heikkilä
Miksi toiset nääntyvät, kun toiset ahmivat, Kaisa Karttunen, Ajatuspaja e2
Ravintoratkaisut, joista tulevat sukupolvet ovat ylpeitä! Arto O. Salonen, Helsingin yliopisto
HYVINVOINTIA VAI HUONOA OMATUNTOA RUOASTA?
Juontajana Juha Beurling
Miksi terveellinen syöminen on monelle niin vaikeaa? Mikael Fogelholm, Helsingin yliopisto
Elämmekö syödäksemme vai syömmekö elääksemme? Johanna Mäkelä, Helsingin yliopisto
Anna arvo ruoalle, myös sen tuottajille, Merja Rehn, Sitra
Kauppa ja kuluttaja – samalla puolella? Ilkka Alarotu, S-ryhmä
ONKO MEILLÄ VARAA OLLA VASTUULLISIA?
Juontajana Marianne Heikkilä
Miten yhdistää ruoantuotanto ja eläinten hyvinvointi? Satu Raussi, Eläinten hyvinvointikeskus
Lisääkö ruoka eriarvoisuutta? Anu Raijas, Kilpailu- ja kuluttajavirasto
Lehmälläkin on tunteet – lihansyönnistä huono omatunto? Riikka Palonen, karjankasvattaja
Arkiruoka on järkiruokaa Sirpa Pietikäinen, Marttaliitto
Loppusanat ja yhteenveto
Marianne Heikkilä ja Lea Sairanen
Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kuluttajaliiton kanssa.