|

|

Marttojen ja Fiskarsin yhteistyönä syntyi Pannukoulu

Martat ja Fiskars julkaisivat Pannukoulun, joka opastaa pannujen valinnasta, käytöstä ja huollosta. Pannukouluun kuuluvat videot ovat saatavilla kaikille ruoanlaiton ystäville.

Selkeät ja informatiiviset videot tarjoavat käytännön vinkkejä jokaiselle kotikokille.

– Kannustamme kotitalouksia pidentämään paistinpannujensa käyttöikää oikeilla hoito-ohjeilla. Pannujen hoitaminen on ympäristöä säästävä vaihtoehto uuden pannun hankkimisen sijasta, kertoo Marttaliiton kotitalousasiantuntija Niina Silander.

– Fiskarsin valikoimasta löytyy oikea pannu jokaiselle kokille ja kaikenlaiseen ruoanlaittoon. Laadukkaat tuotteet tekevät kokkaamisesta vähemmän velvollisuuden ja enemmän ilonaiheen. Videoilla nähtävillä on uudistettu, keraamisella pinnoitteella varustettu Functional Form -keitto- ja paistoastiasarja, joka paistaa ruoan kauniisti ja tarjoaa erinomaisen tarttumattoman pinnan, kertoo Fiskarsin tuotepäällikkö Emmi Härus.

Kotikokin tietopaketti

Pannukoulun ensimmäisessä osassa kerrotaan, miten pidentää pinnoitetun pannun käyttöikää. Videolla jaetaan vinkkejä pinnoitetun pannun käytöstä ja huollosta, jotta pannun käyttöikä pidentyy. Opit, miten voit välttää tyhjänä kuumentamisen haitat, käyttää oikeita ruoanvalmistusvälineitä ja puhdistaa pannu hellävaraisesti.

Toisessa osassa käydään läpi kriteereitä pannun valintaan. Usein kotikokki tarvitsee hyvää arkipannua jokapäiväiseen käyttöön. Videolla esitellään pinnoitettu paistinpannu, teräspannu ja valurautapannu, sekä niiden edut ja huoltovaatimukset.

– Hyvä huoltovinkki pannuille on, että pannu kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan ja noudattaa hoito-ohjeita, jotta pannu kestää mahdollisimman pitkään, kertoo Niina Silander.

– Fiskars tarjoaa myös uudelleenpinnoituspalvelua keraamisesti pinnoitetuille pannuille. Pannuhuollossa palautetaan pannun alkuperäiset ominaisuudet ennalleen. Samalla säästyy myös luonnonvaroja, sillä Fiskars-pannuhuolto kuluttaa 99 % vähemmän luonnonvaroja kuin uuden pannun hankinta, kertoo Emmi Härus.

Lisätiedot