Joulusalaatti
n. 200 g lehtikaalia
3 omenaa
2 dl karpaloita tai puolukoita
2 dl rouhittuja pähkinöitä (esim. hassel, pekaani tai manteli)
sitruunamehua
Kastike:
puolikkaan sitruunan mehu
3 rkl karpalo- tai puolukkamehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
5 rkl rypsiöljyä
suolaa
Pilko lehtikaali ohuiksi suikaleiksi ja asettele suikaleet tarjoiluvadille. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Liruttele kastiketta salaatin päälle sopivasti. Voit jättää osan kastikkeesta pöytään tarjoiluastian rinnalle. Puolita omenat, poista niistä siemenkodat ja pilko ne viipaleiksi. Jotta omena ei tummu salaatissa pyörittele viipaleet sitruunamehussa ja asettele ne sen jälkeen kauniisti salaatin päälle. Ropsuttele vielä lopuksi rouhitut pähkinät ja karpalot koristamaan tätä jouluista salaattia.