Lämmin maa-artisokkakeitto
Kaupan heviosastolla törmäsin Satokausikalenterissa varastokasviksena esiteltyyn maa-artisokkaan. Nappasin pussin mukaan ja päätin loihtia siitä maukkaan keiton.
Maa-artisokkakeitto
Näistä se keitto syntyy:
- n. 400 g maa-artisokkaa
- 3 isoa perunaa
- 2/3 osaa Koskenlaskijajuustoa
- 1 sipuli
- mustapippuria
- 1 dl kuohukermaa
- Keitä maa-artisokat kuorineen vedessä kypsiksi. Kokeile kypsyys haarukalla. Maa-artisokkien kuoriminen sujuu vaivatta, kun keität ne ensin kypsiksi.
- Kuori ja pilko perunat. Keitä kypsiksi. Vinkki: Keitä perunat isohkossa kattilassa, koska tässä tehdään sosekeitto loppuun. Mikäli edellisenä päivänä on jäänyt yli perunamuusia, niin voit käyttää sen oivallisesti tähän keittoon.
- Kuori ja pilko sipuli perunoiden sekaan.
- Kuori kypsät maa-artisokat ja laita kypsien perunapalojen ja sipulin sekaan. Tarkista vedenmäärä – vettä tulee olla niin, että perunat ja maa-artisokat peittyvät.
- Laitan sekaan paloiteltu Koskenlaskija -juusto ja kuohukerma.
- Lisää mustapippuria.
- Kun Koskenlaskija -juusto on sulanut, soseuta keitto sauvasekoittimella.
Tarjoile vaalean leivän kanssa.
Kotiraati peukuttaa. 🙂