Sekaisin omenasta ja pähkinästä
![](https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/11/IMG_1858-640x480.jpg)
Onko omenoita, löytyykö kaapista pähkinöitä? Nyt on kuulkaas viettelystä kerrakseen. Viettelee sen verran, että kannattaa laittaa pannu kuumaksi mitä pikimmiten.
![](https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/11/IMG_1857-640x480.jpg)
Pistin pannulle voita (100 g) ja sulatin sen yhdessä fariinisokerin (1,5 dl) kanssa. Otin ja rouhin veitsellä kaapista löytämäni cashew- ja hasselpähkinät (2 dl). Pähkinät nakkasin sulan voisokeriseoksen joukkoon. Kardemummaa (1 tl) pääsi myös hautumaan makean kylkeen. Enää sekaan tarvittiin omenoita (5 kpl) lohkoina ilman siemenkotia.
![](https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/11/IMG_1859-640x480.jpg)
Siinäpä tuota haudutellen ja hämmentäen, pyöritellen kunnes omenat jo hieman pehmenneet.
![](https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/11/IMG_1861-640x480.jpg)
Pähkinäistä omenaviettelystä sitten vaan tarjolle vaniljasoosin tai jäätelön kera ja taatusti vie kielen mennessään. NAM!
![](https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/11/IMG_1862-640x480.jpg)