Sydämellinen Runeberginkakku à la Saariston Martta
150 g voita
1 dl ruokosokeria
1 dl fariinisokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl rikottuja mantelilastuja
1,5 dl korppujauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 munaa
1 dl kermaa
kostutukseen:
0,5 dl cointreau -likööriä
0,5 dl vettä
2 rkl fariinisokeria
koristeeksi:
vadelmia
sokerikuorrutetta (tomusokeri ja vesi)
Sydänvuoka voidellaan ja korppujauhotetaan. Sulatettu voi ja sokerit vatkataan vaahdoksi. Munat lisätään yksitellen. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään seokseen. Lopuksi sekaan vatkataan kerma. Kakkua paistetaan 200´:ssa puolisen tuntia, kauniin ruskeaksi.
Kostutusliemen ainekset yhdistetään kattilaan ja kuumennetaan. Jäähtynyt kakku kostutetaan liemellä ja annetaan mehevöityä tunnin-pari. .
Lopuksi kakku koristellaan sokerikuorruttein ja marjoin.
Hyviä herkkuhetkiä!