Virtaa villiyrteistä
Ylös ja ulos! Nyt on mitä parhain aika pistää villiyrtit pihalta purkkiin. Aloitappa vaikka tällaisilla herkuilla!
Kerää neljä desiä voikukannuppuja. Huuhtele nuput ja laita kattilaan, jossa litra vettä sekä neljä ruokalusikallista merisuolaa. Ryöppää, kiehauta nuppuja parin minuutin verran. Kaada vesi pois ja jäähdytä nuput nopeasti kylmällä vedellä tai jääpalakylvyllä.
Seuraavaksi kiehauta kattilassa kolme desiä väkiviinaetikkaa, pari ruokalusikallista hunajaa ja pari teelusikallista suolaa.
Lusikoi jäähtyneet voikukannuput uunissa kuumennettuun lasipurkkiin ja kaada päälle kuuma etikkaliemi. Nakkaa joukkoon myös yksi valkosipulinkynsi omaa makuansa antamaan.
Sulje purkki kuumennetulla kannella ja laita purkki jäähtymisen jälkeen jääkaappiin. Anna nuppujen marinoitua jääkaapissa vähintään kaksi päivää.
Tarjoa lisukkeena salaatissa, leivän päällä tai vaikkapa kapriksien sijaan Wieninleikkeen kyljessä.
Hyviä ovat nämä pohjolan kaprikset!
Voikukka on terveellistä ja sen voi syödä kukkineen, varsineen, lehtineen. Laitoin tähän kevätsmoothieen pari banaania, yhden ison avokadon, puolikkaan sitruunan mehun, hunajaa, kourallisen voikukan lehtiä, kourallisen nokkosta sekä vettä. Smoothie kannattaa jättää paksuhkoksi eikä sitä saa sheikata liikaa.
Terveydeksi!
Nokkonen, tuo tuttu ja tulinen, muuttuu lempeäksi herkuksi tämän soppaohjeen myötä!
1 sipuli
100 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
litran verran tuoreita nokkosia
suolaa
Pilko ja kuullota sipuli puolessa voimäärässä. Lisää jauhot ja kypsennä muutama minuutti, mutta älä ruskista. Lisää maito ja vedessä ryöpätyt nokkoset. Kuumenna soppa kiehuvaksi ja lisää loput voista. Surauta soppa sauvasekoittimella hienoksi. Lisää suolaa. Tarjoile keitettyjen kanamunan puolikkaiden kanssa ja lisää annokseen vielä vaikkapa vaahteran kukintoja.
Nam!