Donitsit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/Donitsit-paistuu.jpg
Donitsit
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
- Vappu
Valmistusohje
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
50 g margariinia sulatettuna
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
kypsentämiseen: öljyä
pinnalle: tomu- tai hienosokeria
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää vaahtoon maito, kerma ja sulatettu, jäähtynyt rasva.
3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
4. Ripottele pöydälle jauhoja ja kauli siinä taikina noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä juomalasilla pyöreitä levyjä. Tee pienemmällä muotilla reikä keskelle.
5. Kypsennä leivonnaisia padassa noin 180°C:ssa rasvassa molemmilta puolilta noin 2 minuuttia.
6. Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
7. Kasta donitsit hienosokeriin tai ripottele niiden päälle tomusokeria.
- Voit halutessasi kuorruttaa donitsit esimerkiksi kinuskilla tai valkosuklaalla. Tällöin niitä ei tarvitse pyöritellä sokerissa.
0.08 kg CO2 ekv
- Energia 129 kcal/annos
- Rasva 4.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
- Proteiini 3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 19.3 g
- Sokerit 4.9 g
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Natrium 143.1 mg
- Kalsium 72.6 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 0.1 mg
Pääraaka-aineet
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 dlSokeri
-
1 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
1 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
50 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
6 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
2 tlLeivinjauhe
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlVanilliinisokeri