Juuressipsit
Rapsakat juuressipsit ovat yksi sadonkorjuukauden parhaista kasvisherkuista. Voit tehdä sipsejä kaikista juureksista. Juureksia ei tarvitse kuoria, sillä kuorista tulee lisää rapeutta sipsien reunaan. Käsittele punajuuret erillään muista juureksista, jotta väri ei tartu. Juurekset kannattaa leikata mahdollisimman ohuiksi lastuiksi esim. juustohöylällä.
Juuressipsit
Ainekset
- 3–4 porkkanaa
- 3–4 punajuurta
- 2 palsternakkaa
- 1 nauris tai lanttu
- 1 tl suolaa
Valmistus
- Pese juurekset huolellisesti.
- Viipaloi juurekset mahdollisimman ohuiksi lastuiksi veitsellä, juustohöylällä tai vihannesleikkurilla.
- Levitä viipaleet uunipelleille leivinpaperin päälle.
- Pidä sipsejä 125°C:ssa uunissa noin 30 min.
- Ota sipsit pois uunista ja ripottele pinnalle suola.
- Vähennä uunin lämpö 75°C:seen ja anna lastujen olla uunissa, kunnes ne ovat kuivuneet rapeiksi, noin 3–4 tuntia. Pidä uunin luukku hiukan raollaan kuivaamisen aikana, jotta ilma pääsee kiertämään.
- Kiertoilmauunissa voit kuivata useita peltejä yhtä aikaa.
VinkkI! Juuressipsit säilyvät kuivassa, valolta suojatussa paikassa useita kuukausia. Rouskuttele juuressipsit sellaisenaan tai maustetun kermaviilin kanssa. Jos sinulla on kasvikuivuri, kuivaa juurekset siinä.