Palsternakkamousse

Palsternakkamousse täydentyy vadelmakastikkeella ja paahdetulla valkosuklaalla. Kokeile ja ylläty!

Paahdettu valkosuklaa

Ainekset

  • 1 levy valkosuklaata

Valmistus

  • Lämmitä uuni 160-asteiseksi.
  • Nosta suklaalevy leivinpaperin päälle uunipellille.
  • Anna levyn sulaa ja karamellisoitua, kunnes se on vaaleanruskeaa.
  • Anna jäähtyä ja murustele rouheeksi.

Vadelmakastike

Ainekset

  • 200 g vadelmia
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria

Valmistus

  1. Keitä vadelmia veden ja sokerin kanssa kattilassa noin viisi minuuttia.
  2. Soseuta sauvasekoittimella ja paseeraa kastike siivilän läpi.

Palsternakkamousse

Ainekset

  • 2–3 palsternakkaa kuorittuna ja kuutioituna
  • 2–3 rkl tomusokeria
  • 0,5 vaniljatanko
  • kuohukermaa

Valmistus

  1. Pese ja kuori palsternakat.
  2. Kuutioi ne.
  3. Nosta palsternakat kattilaan ja lisää kermaa sen verran, että ne juuri ja juuri peittyvät.
  4. Lisää sokeri ja vaniljatanko.
  5. Anna kiehua, kunnes palsternakka on pehmeää.
  6. Ota vaniljatanko pois ja soseuta palsternakat sileän pehmeäksi.
  7. Maista ja lisää tarvittaessa lisää sokeria.
  8. Anna moussen jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa.
  9. Lusikoi tai kaada vadelmakastiketta lautaselle, annostele moussea haluamasi määrä päälle ja koristele reilusti paahdetulla valkosuklaalla.

Lähde: Santeri Vuosara, Rakkaat juurekset (Docendo, 2013).