Palsternakkamousse
Palsternakkamousse täydentyy vadelmakastikkeella ja paahdetulla valkosuklaalla. Kokeile ja ylläty!
Paahdettu valkosuklaa
Ainekset
- 1 levy valkosuklaata
Valmistus
- Lämmitä uuni 160-asteiseksi.
- Nosta suklaalevy leivinpaperin päälle uunipellille.
- Anna levyn sulaa ja karamellisoitua, kunnes se on vaaleanruskeaa.
- Anna jäähtyä ja murustele rouheeksi.
Vadelmakastike
Ainekset
- 200 g vadelmia
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
Valmistus
- Keitä vadelmia veden ja sokerin kanssa kattilassa noin viisi minuuttia.
- Soseuta sauvasekoittimella ja paseeraa kastike siivilän läpi.
Palsternakkamousse
Ainekset
- 2–3 palsternakkaa kuorittuna ja kuutioituna
- 2–3 rkl tomusokeria
- 0,5 vaniljatanko
- kuohukermaa
Valmistus
- Pese ja kuori palsternakat.
- Kuutioi ne.
- Nosta palsternakat kattilaan ja lisää kermaa sen verran, että ne juuri ja juuri peittyvät.
- Lisää sokeri ja vaniljatanko.
- Anna kiehua, kunnes palsternakka on pehmeää.
- Ota vaniljatanko pois ja soseuta palsternakat sileän pehmeäksi.
- Maista ja lisää tarvittaessa lisää sokeria.
- Anna moussen jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa.
- Lusikoi tai kaada vadelmakastiketta lautaselle, annostele moussea haluamasi määrä päälle ja koristele reilusti paahdetulla valkosuklaalla.
Lähde: Santeri Vuosara, Rakkaat juurekset (Docendo, 2013).