Retiisisipsit
Tavallisin tapa käyttää retiisejä on syödä ne tuoreina sellaisenaan tai salaatissa. Mutta sopivat retiisit moneen muuhunkin. Kokeile herkullisia retiisisipsejä. Raaka retiisi saattaa maistua kitkerältä, mutta kypsennys muuttaa maun ja esille tulee retiisin lempeä, pehmeän makuinen puoli.
Retiisisipsit
Ainekset
- 10 kpl retiisejä
- 1 rkl rypsiöljyä
- ½ tl valkosipulijauhetta
- suolaa
- pippuria
Valmistus
- Kuumenna uuni noin 100 asteiseksi.
- Pese retiisit hyvin. Viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi. Siirrä viipaleet kulhoon.
- Lisää retiisiviipaleiden joukkoon öljy, valkosipulijauhe ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita mausteet huolellisesti retiisien joukkoon.
- Levitä viipaleet yhdeksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista uunissa 100 asteessa, kunnes retiisit ovat muuttuneet rapeiksi ja väriltään kullanruskeiksi.
- Anna retiisien jäähtyä noin viisi minuuttia. Nauti!
Vinkki: Älä heitä retiisin naatteja hukkaan, vaan valmista niistä vaikkapa naattipesto.