Hiutalepuuro mikrossa, yhden hengen annos

1 annosta

Valmistusohje

2 dl vettä
¾ dl puurohiutaleita (esim. kaura-, ruis-, ohra- tai vehnähiutaleita)
pieni ripaus suolaa

  1. Mittaa ainekset lautaselle, sekoita.
  2. Kuumenna mikrossa täydellä teholla 2 minuuttia välillä kerran sekoittaen.
  3. Hauduta kypsäksi puolella teholla 1-2 minuuttia. Jos puuro kuohuu yli, pienennä tehoa.
  4. Sekoita kerran haudutuksen välillä. Mausta ripauksella suolaa.
  5. Tarjoa vaikkapa maidon ja marjojen kera.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.09 kg CO2 ekv
  • Energia 110 kcal/annos
  • Rasva 2.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Proteiini 4.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19 g
  • Sokerit 0.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Natrium 467.7 mg
  • Kalsium 18.9 mg
  • Rauta 1.9 mg