Hiutalepuuro mikrossa, yhden hengen annos
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_9745.jpg
Hiutalepuuro mikrossa, yhden hengen annos
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Maidoton
- Vegaaninen
- Välipalat
Valmistusohje
2 dl vettä
¾ dl puurohiutaleita (esim. kaura-, ruis-, ohra- tai vehnähiutaleita)
pieni ripaus suolaa
- Mittaa ainekset lautaselle, sekoita.
- Kuumenna mikrossa täydellä teholla 2 minuuttia välillä kerran sekoittaen.
- Hauduta kypsäksi puolella teholla 1-2 minuuttia. Jos puuro kuohuu yli, pienennä tehoa.
- Sekoita kerran haudutuksen välillä. Mausta ripauksella suolaa.
- Tarjoa vaikkapa maidon ja marjojen kera.
Testattu Marttakeittiössä
0.09 kg CO2 ekv
- Energia 110 kcal/annos
- Rasva 2.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Proteiini 4.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 19 g
- Sokerit 0.4 g
- Kuitu, kokonais- 1.7 g
- Natrium 467.7 mg
- Kalsium 18.9 mg
- Rauta 1.9 mg
Pääraaka-aineet
-
0.2 tlSuola, pöytäsuola
-
3/4 dlKaurahiutale
-
2 dlVesi, vesijohtovesi