Etiopia
Marttaliitto ja vammaisten ihmisoikeusjärjestö Kynnys työskentelevät yhdessä Addis Abebassa vammaisten naisten järjestön kanssa.
Martat on Suomen pisimpään yhtäjaksoisesti kehitysyhteistyötä tehnyt naisjärjestö. Tällä hetkellä toimimme neljässä kohdemaassa – Somalimaassa, Etiopiassa, Malawissa ja Sambiassa – haavoittuvassa asemassa olevien tyttöjen ja naisten auttamiseksi. Tule mukaan!
Tuemme köyhien tyttöjen ja naisten koulutusta ja elinkeinoja sekä heidän osallisuuttaan ja seksuaalioikeuksiaan. Ravitsemusneuvonta on osa kaikkea toimintaamme.
Haluatko tukea työtämme Afrikassa?
Miten kaikki alkoi? Katso video, jossa Marttojen kehitysyhteistyön ensimmäiset aktiivit kertovat työstään. (Videon kesto 3 min.)
40 vuoden ajan afrikkalaisia kumppaneitamme on vieraillut Suomessa ja marttoja kohdemaissa Afrikassa. Mikä onkaan meille kaikille yhteinen kiinnostuksen kohde? Tietysti ruoka! Kokemuksistamme on koottu Annos Afrikkaa -reseptivihko.
Annos Afrikkaa -reseptivihkoPuuroa maailman pöytiin! Lokakuu on puurojen sesonkia ja marttayhdistyksissä myös aika tempaista kansainvälisten hankkeiden puolesta – vaikka keittämällä ja maistattamalla erilaisia puuroja yhdistyksessä tai avoimessa tilaisuudessa.
Lue lisääTuellanne autamme naisten ja tyttöjen kouluttautumista, arjessa selviämistä ja hyvinvointia.
Lue lisää ja tee lahjoitusHankkeissa vuosien varrella mukana olleet tytöt ja naiset kertovat kokemuksistaan.
Lue tarinoitaNeljän vuosikymmenen ajan olemme kohdanneet kymmeniä tuhansia naisia ja heidän perheitään Keniassa, Sambiassa, Zimbabwessa, Burkina Fasossa, Swazimaassa, Kamerunissa, Etiopiassa ja Malawissa.
Lue lisää kehitysyhteistyömme historiastaKotitalousopettaja Marjetta Karttunen teki pitkän työuran kehitysyhteistyön parissa muun muassa Marttaliitossa. Dokumentti on katsaus hänen koko työuraansa yhtenä kehitysyhteistyön tiennäyttäjänä. Katso Ella Karttusen dokumentti.
Marttaliitto järjesti 4.11. juhlawebinaarin, jossa käytiin läpi Marttojen roolia kansainvälisessä kehitysyhteistyössä ja suomalaisessa liikkeessä kohti reilumpaa maailmaa. Katso video tallenteena.
Etiopialaisen keittiön peruselementit ovat hapan ja mausteinen makumaailma, runsas kasvisten käyttö ja haudutetut liharuoat.
Swazimaan ruokakulttuuria on höystetty siirtomaavaikutteilla. Tee, voileivät ja erilaiset pikkelssit, relissit sekä chutneyt ovat tuliaisia Brittiläisiltä siirtomaaisänniltä.