Katkarapu-perunamunakas
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/aki_9660.jpg
Katkarapu-perunamunakas
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kala
- Välipalat
Valmistusohje
Munakasmassa
4 munaa
4 rkl vettä tai maitoa
½ tl suolaa
ripaus valkopippuria
1 rkl öljyä paistamiseen
Täyte
2-3 keitettyä perunaa
1 sipuli
½ paprikaa
1 dl pakastekatkarapuja
suolaa
cayennepippuria
(oreganoa, basilikaa, timjamia)
Valmistusohje
- Kuori keitetyt perunat ja leikkaa viipaleiksi.
- Kuori ja silppua sipuli hienoksi.
- Huuhdo, puhdista ja pilko puolikas paprika kuutioiksi.
- Riko munat kulhoon. Riko munien rakenne, mutta älä vatkaa.
- Lisää vesi tai maito, sipulisilppu, paprika, suola, pippuri ja yrtit.
- Kuumenna pannu, lisää tilkka öljyä ja kaada munakasseos pannulle.
- Kypsennä munakasta keskilämmöllä.
- Kun munakas on hieman hyytynyt, ripottele päälle sulaneet katkaravut ja lado päällimmäiseksi perunaviipaleet.
- Jatka kypsentämistä kunnes munakkaan alapinta on saanut väriä ja yläpinta on täysin hyytynyt.
Katso video
0.92 kg CO2 ekv
- Energia 329 kcal/annos
- Rasva 19.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
- Proteiini 20.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21.2 g
- Sokerit 4.2 g
- Kuitu, kokonais- 2.4 g
- Natrium 1045.1 mg
- Kalsium 106.8 mg
- Rauta 4.9 mg
- C-vitamiini 87 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tlOregano, kuivattu
-
1 gCayennepippuri
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
1 dlKatkarapu
-
85 gPaprika, punainen
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
150 gPeruna, kuorittu, keitetty, suolaton
-
1 rklRypsiöljy
-
1 pieni annos (1.0 g)Valkopippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
4 rklVesi, vesijohtovesi
-
4 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton