Kesän ruokalista
MA | TI | KE |
Perunaa ja kamerunilaista katkarapukastiketta |
Arkena toinen päivän lämpimistä aterioista syödään yleensä koulussa tai työpaikalla. Jos työskentelet lounasaikaan kotona, kokoa ruoka edellispäivien tähteistä tai valmista edellisenä päivänä runsaasti päivällistä, jotta sitä riittää lounaaksikin.
Lounasruokalassa kannattaa valita sellaisia ruokalajeja, joita ei itse viitsi kokeilla kotona: uudet kasvisruoat, kalaruoat ja muut kannattaa kokeilla ammattilaisten valmistamana.
LA | SU |
Saariston kalavartaat, lisukkeena perunaa. |
Viikonloppuna aikaa ruoan laittamiseen on yleensä enemmän. Aamiainen syödään myöhään ja rauhassa. Lounas ja päivällinen ovat yhdistetty yhdeksi isommaksi ateriaksi iltapäivällä. Iltapala on tavallista täyttävämpi, koska edellisestä ruoasta on jo aikaa. Viikonloppuisin välipala jää usein välistä.
Aamupala
Valitse aamupalasi aamiaisehdotuksista. Välillä on mukava syödä aamupalaksi jotain totutusta poikkeavaa.
Kokeile myös:
Täytetyt bagelit
Tuorepuuro puolukasta
Välipala
- Mansikka-raparperipuuro
- Katkarapu-perunamunakas, käytä maanantaina yli jäänyt peruna
- Quesadilla, käytä eiliset tortillaletut.
- Kalaisat muffinit, käytä eilinen kalakastike.
- Lakkasmoothie
Iltapala
- Valitse iltapalasi iltapalaehdotuksista. Muistele mitä söit aamupalaksi ja valitse jotain toisenlaista.
- Letut
- Saunaillan sienipatonki