|

|

Kutsu Maaleipä -haasteeseen

Tervehdys Maaleipä-haasteesta. Etsimme uusia leipäreseptejä maan tulevaisuudelle ja järjestämme nyt käynnissä olevaa valtakunnallista Maaleipä-haastetta. Löytyisikö Keski-Suomen alueen Martoista innokkaita leivän leipojia ja kehittäjiä uusille leipäresepteille, jotka parantavat maan, meren, ilmaston ja ihmisen terveyttä? Saisiko teidän kauttanne välitettyä tietoa haasteesta jäsenistöllenne ja innostettua heitä mukaan? Haasteeseen voi osallistua yksin tai porukalla ja olisi hienoa saada teiltä yksi tai useampikin resepti kisaan. Haaste on käynnissä 1.9.2024 asti, jonka jälkeen tuomaristo valitsee resepteistä parhaimmat palkittavaksi Maaleipä-tapahtumassa 21.9. Teurastamon Kellohallissa Helsingissä.

Haasteessa maaleipien leivonnassa suositellaan hyödyntämään perinne- ja muinaisviljoja, kasviproteiineja, siemeniä, luonnonkasveja, pähkinöitä ja villiyrttejä. Maaleivissä yhdistyvät paikallisuus, ravinteikkuus ja monimuotoisuus. Osallistujia ohjeistetaan ottamaan selvää alueensa paikallisesta tarjonnasta, luomua ja uudistavaa viljelyä harjoittavista maatiloista ja osuuskunnista sekä myllyistä. Toivomme kisaan monenlaisia ja monen muotoisia leipiä, jotka tuovat esiin maamme leipäkulttuurin – ja leivänleipojien – moninaisuutta. Maaleivän voi tuunata vanhasta klassikosta, inspiroitumalla eri kulttuureista tai keksimällä jotain ihan uutta.

Yksipuolinen viljely köyhdyttää maata ja saastuttaa Itämerta, yksipuolinen ravinto tekee hallaa ihmisten suolistolle. Maaleipä-haasteen tavoitteena on edistää muutosta kohti ympäristölle kestävämpää ja ihmiselle terveellisempää ruoantuotantoa ja ruokakulttuuria. Pyrimme myös siihen, että maaleipä-sana vakiintuisi käyttöön kuvaamaan leipiä, jotka on tehty maaperää hoivaavista raaka-ainesta. Muutos voi onneksi lähteä jokaisen keittiöstä.

Haasteen tarkemmat ohjeet ja materiaalia inspiroitumiseen löytyvät osoitteesta www.maaleipa.fi.

Maaleipä-haasteen takana ovat voittoa tavoittelematon, ekologisesti kestävän nykytaiteen tilaajaorganisaatio IHME Helsinki ja lontoolainen taiteilijaduo Cooking Sections. Toivon, että kiinnostuitte tästä tärkeästä hankkeesta, joka pyrkii lisäämään tietoisuutta kestävästä ruuantuotannosta ja miten me kaikki voimme tukea sitä. Jään mielenkiinnolla odottamaan vastaustanne ja jos joukostanne sattuu löytymään porukka, joka yhdessä innostuu kehittämään omaa toimintaa haasteen ympärille niin ilman muuta haluamme viestiä siitä eteenpäin.

Ystävällisin terveisin,

Saara Moisio

Saara Moisio
Viestinnän suunnittelija / Communications planner
Markkinointiviestintä, tilaisuudet, yleisöt /
Communications, Events, Audiences
IHME Helsinki
Pro Arte Foundation Finland
Kalevankatu 4, 2nd floor
00100 Helsinki, Finland