Terveellisyys
Ravitsemussuositusten mukainen ruoka edistää terveyttä ja on ympäristön kannalta mahdollisimman kestävä.
Martat ovat edistäneet kestävää arkea 125 vuotta. Tänään tarvitsemme entistäkin enemmän tekoja huomista varten. Olemme koonneet Kestävä arki -sivuille tietoa arkisten valintojen vaikutuksista sekä ratkaisuja, joilla voit vaikuttaa ympäristön tilaan.
Martat toimivat terveellisen, turvallisen, eettisen, ekologisen, edullisen ja herkullisen ruoan puolesta.
Noin viidennes kuluttajien ympäristövaikutuksista syntyy ruoasta. Vastuullinen kokkaaja suosii kasviksia, vähentää lihan käyttöä, valitsee kotimaista ja välttää ruokahävikkiä.
Valmiit ruokalistat helpottavat kestävää arkea.
Monipuolinen, vuodenaikoja seuraava sesonkiruoka tukee terveyttä ja on ympäristön ystävä. Sesonkiajattelu säästää luonnonvaroja ja kukkaroa. Lisäksi pystyt valitsemaan syötäväksi aina maukkaimmat ruoka-aineet.
Sesongin ruoka-aineetKotona tekemilläsi valinnoilla on suuri vaikutus hiilijalanjälkeesi. Pyykinpesu, aineiden ja välineiden valmistus, kuljetus ja pakkaaminen sekä kodinkoneiden käyttö kuluttavat energiaa. Arkirutiinien muuttamisella voit vaikuttaa merkittävästi ympäristöön ja voida paremmin.
Ekologista ei ole olla siivoamatta lainkaan tai vähentää siivoamista. Se johtaa siihen, että lika vain pinttyy ja se vaikuttaa myös heikentävästi sisäilman laatuun.
Tule mukaan energiansäästökampanjaan!
Vastuullinen puutarhanhoito ja oman ruoan kasvatus on hauskaa, innostavaa ja hyödyllistä.
Arkiliikunnasta iloa terveydelle ja ympäristölle