Keväinen porkkanasalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Kevainen-porkkanasalaatti.jpg
Keväinen porkkanasalaatti
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kevät
- Salaatit
- Villiyrtit
Valmistusohje
3–4 porkkanaa
pala varhaiskaalia
1 dl aivan nuoria vuohenputkia
1 kevätsipuli varsineen
pieni purkki ananasmurskaa valutettuna
kastike:
1 dl kermaviiliä
ripaus suolaa, sokeria ja pippuria
1-2 rkl viinietikkaa
- Kuori ja raasta porkkanat.
- Suikaloi kaali hienoksi.
- Hienonna vuohenputken lehdet ja kevätsipuli.
- Mausta kermaviili suolalla, sokerilla, pippurilla ja viinietikalla.
- Sekoita kaikki salaattiainekset keskenään ja laita tarjoilukulhoon.
Testattu Marttakeittiössä
0.51 kg CO2 ekv
- Energia 86 kcal/annos
- Rasva 1.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
- Proteiini 2.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 18.3 g
- Sokerit 11.8 g
- Kuitu, kokonais- 3.4 g
- Natrium 315.2 mg
- Kalsium 138.4 mg
- Rauta 1.2 mg
- C-vitamiini 43.7 mg
Pääraaka-aineet
-
1 kplSipuli
-
200 gValkokaali, keräkaali
-
2 rklViinietikka
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 tlSokeri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 dlKermaviili, rasvaa 6 %, vl
-
140 gAnanas, omassa liemessään
-
1 dlNokkonen
-
4 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana