Ässäkokit
S-ryhmä ja Marttaliitto ovat vuodesta 2017 lähtien järjestäneet Ässäkokki-kursseja eri puolilla Suomea. Maksuttomilla, 8–12-vuotiaille lapsille suunnatuilla Ässäkokki-kursseilla opetetaan kekseliästä, sesonkien mukaista, kasvispainotteista ja taloudellista ruoanlaittoa.
Ässäkokki-kurssit
Ässäkokki-kursseja järjestetään marttapiireissä ja niihin ilmoittaudutaan piirien tapahtumakalenterin kautta.
Piirien tapahtumakalenteriTarjottavaa perhejuhliin – Ranskalaisen karkkikaupan mutakakku
Suklainen mutakakku saa uutta makua ranskanpastilleista ja sopii hyvin vaikka pienimuotoisten perhejuhlien tarjottavaksi. Videolla mukana Marttojen Emmi Tuovinen ja Ruokatiedon Minttu Virkki.
Katso reseptiKatso kaikki junnukokeille sopivat reseptit
Mitä on hyvä muistaa ennen kokkausta?
Ennen kokkausta pitää huolehtia hygieniasta. Kokkausta helpottaa myös työvälineiden ja ruoka-aineiden ottaminen esiin valmiiksi.
Mitä on hyvä muistaa kokkauksen jälkeen?
Kokkauksen jälkeen, tarkista että olet sulkenut sähkölaitteet, lajittele kokkauksen aikana syntyneet jätteet ja siivoa pöydät ja lattiat.
Lehtikaalipizzat
Tee maukasta kasvispizzaa lehtikaalista. Pizzataikinasta saat neljä pizzapohjaa. Pizzojen paistoaika on vain kymmenisen minuuttia.
Katso reseptiMansikkagazpachoa
Perinteiseen espanjalaiseen gazpachoon eli kylmään kasviskeittoon käytetään tomaatteja, mutta vaihda ne vaihteeksi mansikoihin. Tee gazpacho hyvissä ajoin etukäteen ja viilennä jääkaapissa.
Katso reseptiRaparperikiisseli
Raparperikiisseli on helppo ja nopea valmistaa. Se sopii hyvin välipalaksi tai jälkiruoaksi kermavaahdon kanssa.
Katso reseptiAikaa oppia -sivut opettajille ja oppijoille
Junnukokki-sivut
Junnukokki-sivusto on Marttojen tekemä sivusto lasten kokkikerhotoimintaan. Sivuilta löytyy mm. ohjaajan opas, tehtäviä, reseptejä, siivousvinkkejä, askarteluohjeita ja leikkejä. Käy tutustumassa!
Junnukokki-sivulle