Ruokailu Marttatorilla
// På svenska nedan //
// Ryhmävarauslomake sivun alalaidassa //
Marttatorilla voi ruokailla yhdessä muiden tapahtumavieraiden kanssa, nauttia herkullisesta lähellä tuotetusta ruoasta ja lepuuttaa jalkoja monipuolisen tapahtumaohjelman lomassa. Marttatorin menu on räätälöity vuoden 2019 nimikkokasveista, marttatoiminta ja satokauden parhaat tuotteet mielessä pitäen. Marttatori järjestetään Helsingissä Senaatintorilla 14.9.2019 klo 10-16.
Torilla tarjottavasta lounasruoasta vastaa Juuren Ravintoloiden Pihka Kasarmi. Pihka-ravintoloiden toiminnassa luomu ja lähiruoka ovat lähellä sydäntä. Pihka-ravintolat ovat mukana Portaat luomuun -ohjelmassa, jonka tavoitteena on lisätä luomutuotteiden käyttöä osana kestävän kehityksen mukaista toimintaa. Tämän myötä Pihka-ravintolat ovatkin sitoutuneet hankkimaan mahdollisimman suuren osan raaka-aineista luomuna ympäri vuoden. Lue lisää Pihka-ravintoloista täältä.
Marttatorin menuu
- Kaalipiirakkaa ja lämmintä tattilientä
- Syysjuuressärää kauden parhaista juurikkaista
- Luomukurpitsa-kurkkurelissiä
- Hillottua omenaa ja punajuurta
- Käsintehtyä karpalojäätelöä, suolakinuskia ja kuusenkerkällä maustettua kauragranolaa
Menun hinta on 14 € / ruokailija
Varaa lounas ennakkoon ryhmällesi
Toivomme ryhmien tilaavan Marttatorin lounaat ennalta. Ennakkoon varatut lounaat maksetaan laskulla, johon lisätään laskutuslisä 13 €. Yli 20 hengen ryhmät saavat yhden maksuttoman lounaan. Lounaassa on huomioitu yleisimmät erityisruokavaliot. Yksittäisiä ruoka-ainerajoitteita ei valitettavasti pystytä huomioimaan. Lounaiden tilaaminen ennalta auttaa varaamaan oikean määrän ruokaa ja samalla vähentämään ruokahävikkiä. Ennakkotilaukset on tehtävä 8.9. mennessä alla olevalla lomakkeella.
Lunch på Marthatorget
På Marthatorget kan du äta tillsammans med de övriga torgbesökarna och ta chansen att njuta av läcker och närproducerad mat. Passa på att sätta dig ner för en stund och vila fötterna under denna händelserika dag.
Menyn för den lunch som serveras på Marthatorget bygger på säsongens råvaror och värnar om marthatänket. Den har inspirerats av jubileumsårets landskapsväxter.
Lunchen har utarbetats av Juuri Yhtiöt och deras Pihka-restauranger. Ekologisk och närproducerad mat prioriteras i deras verksamhet och största delen av de råvaror som används är ekologiska.
Meny
- Kålpaj och varm svampsky
- Höstlig gryta på säsongens godaste rotsaker
- Gurkrelish på ekologisk gurka
- Picklade äpplen och rödbeta
- Handgjord tranbärsglass, saltad kinuskisås och havrecrumble med smak av granskott
Pris: 14 euro per person
Förhandsbeställningar för grupper
Anmälan är bindande och ni faktureras i efterhand av restaurangen. Till slutsumman tillkommer en faktureringsavgift om 13 euro per beställning. Vid bokningar för grupper på minst 20 personer ingår en gratis lunch. De flesta vanliga specialdieter har tagits i beaktande, men dessvärre kan inte enskilda specifika livsmedelsallergier beaktas. Då ni beställer lunchen på förhand är det enklare för restaurangen att uppskatta antalet matgäster, vilket bidrar till ett minskat matsvinn och en snabbare och smidigare lunchservering.
Restaurangen har begränsad kapacitet och kan enbart ta emot ett visst antal gäster utöver de som har förhandsbokat. Försäkra dig om att ni får njuta av den goda maten vid den tidpunkten ni själva har valt, utan onödigt köande.
Förhandsbeställningarna bör göras senast inom augusti månad.
Vid frågor, kontakta Ida Haapamäki, ida.haapamaki@martha.fi.