Marsipaanimuovailua
Marsipaanista voi askarrella herkullisia syötäviä joulukoristeita, esimerkkiksi enkeleitä tai eläimiä.
Tarvikkeet:
marsipaania (vaaleanpunaista, keltaista ja valkoista)
syötäviä kakunkoristeita (esim. hopeisia kuulia ja nomparelleja)
voipaperia
hammastikkuja
Possu:
- Muotoile voipaperin päällä isompi pötkylä vartaloksi. Tee neljä pienempää pötkylää jaloiksi ja paina paikalleen.
- Pyöritä pallo pääksi ja aseta paikalleen.
- Litistä pienempi pallo kärsäksi ja lisää parista pienestä suikaleesta saparo ja korvat.
- Tee nomparelleista silmät ja sieraimet (tai tökkää ne hammastikulla).
Enkeli:
- Muotoile voipaperin päällä valkoisesta massasta siivet.
- Tee valkoisesta massasta kolmio enkelin mekoksi ja paina varovasti siipien päälle.
- Pyöräytä vaaleanpunaisesta pötkylät jaloiksi ja ja käsiksi. Tee myös pää.
- Muotoile hiukset keltaisesta marsipaanista ja asettele ne paikalleen.
- Koristele enkelin mekko esim. hopeakuulilla tai nomparelleilla.
- Tee sädekehä valkoisesta marsipaanista tai hopeakuulilla.
- Painele hammastikulla enkelille kasvot.