Kirpakka retiisi on maistuva välipala

Retiisi sopii hyvin salaatteihin tai sellaisenaan syötäväksi. Se on aika kirpakan makuinen, mutta terveellinen välipala!

Retiisi on kaalin sukulaiskasvi, pieni ja punainen. Retiisi voi olla pyöreä tai suippomainen.  Retiisi kasvaa nopeasti, jo 4 viikossa voit saada satoa!

Viljelyohjeet

  • Retiisin viljely aloitetaan muokkaamalla maa tasaiseksi. Isot kivet kannattaa poistaa viljeltävältä alueelta.
  • Vedä noin 0,5 cm:n syvyiset kylvövaot 20 cm:n välein ja kastele vaot.
  • Kylvä siemenet noin 2 cm:n välein ja peitä vako kevyesti. Harvenna taimet pieninä, mikäli rivissä on ahdasta.
  • Peitä kylvökset heti harsolla, jotta tuholaiset eivät myöhemmin pääse nakertamaan pienten taimien lehtiä. Retiisin lehtiä syövät etenkin kirpat.
  • Kastele noin kerran viikossa ja kitke rikkakasvit varovasti niiden ollessa pieniä. Muista levittää harsot takaisin kasvuston päälle.
  • Retiisi kasvaa syötävään kokoon noin 4 viikossa. Satoa kannattaa korjata heti retiisien ollessa pieniä, sillä vanhetessaan ne muuttuvat puumaisiksi ja kitkeriksi. Irrota naatit ja puhdista juuri mullasta. Pese retiisit ja popsi.