Työvälineet ruoanlaittoon

Työvälineiden tarve riippuu kokkausinnosta. Jos kotona nauttii vain välipaloja ja lämmittää valmisruokia, selviää vähemmällä. Innokas kokkaaja ja leipuri tarvitsee enemmän välineitä.

Suuri perhe tarvitsee enemmän ja suurempia kattiloita ja paistovuokia kuin pienperhe. Työvälineiden laatuun kannattaa kiinnittää huomiota. Laadukkailla välineillä pärjää jopa vuosikymmeniä.

Keittiön perusvälineet

  • 2-3 leikkuulautaa
  • leipäveitsi
  • sileäteräinen yleisveitsi tai kokkiveitsi
  • juuresveitsi
  • perunankuorimisveitsi
  • veitsenteroitin
  • juuresharja
  • keittiösakset
  • juustohöylä
  • perunasurvin
  • raastinrauta
  • 2-3 erikokoista kauhaa
  • haarukkavatkain
  • kierrevatkain
  • 1-2 paistinlastaa
  • siivilä
  • 2-4 erikokoista ruoanvalmistuskulhoa
  • kaavin
  • voitelusivellin
  • mittasarja
  • kahvimitta
  • 1 litran mittakannu
  • tölkinavaaja
  • kruunukorkinavaaja
  • korkkiruuvi
  • 2-3 eri kokoista kattilaa tai kasaria (esim. 1,5 l, 3 l, 4 l)
  • 1 paistinpannu (esim. 24-26 cm) tai paistokasari
  • 1-2 uunivuokaa
  • sähkövatkain
  • kannellisia säilytysrasioita

Kotileipurille

  • 1 piirakkavuoka
  • 1 rengasvuoka
  • 1 täytekakkuvuoka
  • 1 leipävuoka
  • 1 muffinssivuoka
  • kaulin
  • taikinapyörä
  • piparkakku- ja torttumuotteja
  • pursotin