Punajuuri- ja porkkanatimbaalit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/11/marttaliitto_joulu_timbaali_vaaka_h.jpg
Punajuuri- ja porkkanatimbaalit
-
Avainsanat:
- Joulu
- Kasvikset
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
Punajuuritimbaalit:
300 g punajuurta
0,5 prk (à 200 ml) kaurafraichea tai ranskankermaa
1 kananmuna
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl kuivattua meraimia tai rosmariinia
Porkkanatimbaalit:
300 g porkkanaa
0,5 prk (à 200 ml) kaurafraichea tai ranskankermaa
1 kananmuna
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl kuivattua rakuunaa
Lisäksi: rasvaa muffinipellin tai vuokien voiteluun
- Pese ja kuori porkkanat tai punajuuret. Keitä ne kypsiksi kattilassa. Anna jäähtyä hieman ja soseuta sitten sauvasekoittimella.
- Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Soseuta vielä lisää tarvittaessa.
- Voitele muffinipellin kolot tai pienet kohokasvuoat huolellisesti ja jaa timbaalimassa vuokiin.
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Nosta muffinipelti tai vuoat syvälle uunipellille ja nosta pelti uuniin. Kaada pellille vettä niin, että sen pinta yltää vähintään vuokien puoleenväliin. Paista timbaaleja näin vesihauteessa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Kumoa jäähtyneet timbaalit.
0.49 kg CO2 ekv
- Energia 189 kcal/annos
- Rasva 15.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8 g
- Proteiini 4.1 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 8.6 g
- Sokerit 8 g
- Kuitu, kokonais- 2.7 g
- Natrium 468.4 mg
- Kalsium 106.4 mg
- Rauta 1.2 mg
- C-vitamiini 9 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
300 gPunajuuri
-
1 tlRypsiöljy
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
0.84 cupRanskankerma
-
300 gPorkkana
-
1 tl, lehdetRakuuna, kuivattu
-
0.5 tlMustapippuri
-
1 keskikokoinenKananmuna, tuore
-
1 tlRosmariini, kuivattu
-
0.84 cupRanskankerma
-
0.5 tlMustapippuri
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
1 keskikokoinenKananmuna, tuore