Mausteinen siemennäkkäri
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/leivonnaiset_suolaiset_fenkolin_kk_ri_2.jpg
Mausteinen siemennäkkäri
-
Avainsanat:
- Joulu
- Kananmunaton
- Maidoton
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
1 ½ dl Neljän viljan hiutaleita
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
2 ½ dl hiivaleipäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl fenkolin siemeniä hienonnettuna
4 dl haaleaa vettä
1 dl öljyä
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää vesi ja öljy.
- Sekoita tasaiseksi puuromaiseksi taikinaksi.
- Anna taikinan tekeytyä 5-10 minuuttia.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja levitä pellin kokoiseksi, tasaiseksi levyksi.
- Paista uunissa 200°C:ssa noin 10 minuuttia.
- Ota pelti uunista, pistele ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.
- Jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia.
0.04 kg CO2 ekv
- Energia 135 kcal/annos
- Rasva 10.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
- Proteiini 3.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 8.8 g
- Sokerit 0.4 g
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Natrium 148.8 mg
- Kalsium 75.4 mg
- Rauta 1.2 mg
- C-vitamiini 0 mg
Pääraaka-aineet
-
1 dlRypsiöljy
-
4 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 tlFenkolin siemeniä
-
1 tlLeivinjauhe
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 1/2 dlJauho, hiivaleipävehnäjauho
-
1 dlPellavansiemen, kokonainen
-
1 dlAuringonkukansiemen
-
1 dlSeesaminsiemen, kuorineen
-
1 1/2 dlNeljän viljan hiutale