Herkkuhauki Mirjan tapaan
HERKKUHAUKI MIRJAN TAPAAN
1 kg haukifilettä (pakasta vähintään vuorokausi)
LIEMI 1:
3 dl vettä
3 dl etikkaa
3 rkl karkeaa merisuolaa
LIEMI 2:
1 dl öljyä
2 dl vettä
1,4 dl sokeria
Lisäksi purkkeihin: sipuliviipaleita, valkosipulia, tilliä, valko- ja roseepippuria kokonaisina ja laakerinlehteä.
- Kiehauta ja jäähdytä molemmat liemet.
- Sulata ja paloittele haukifileet haarukkapaloiksi ja laita ne laakeaan kulhoon.
- Kaada liemi 1 kalapalojen päälle ja anna vaikuttaa 3 tuntia jääkaapissa. Kaada suolaliemi pois.
- Lado kalapalat, sipulit ja mausteet säilykepurkkeihin kerroksittain ja kaada liemi 2 päälle.
- Herkkuhauki on valmista syötäväksi 1-2 päivän kuluttua ja se säilyy viileässä noin kaksi viikkoa.
Katso reseptin tulostettava versio tästä:
Herkkuhauki Mirjan tapaan
![](https://www.martat.fi/pohjois-karjala/wp-content/uploads/sites/13/2020/01/Maistuvat-Logorimpsu_Kattilaton_web.jpg)