Kaali-broilerikeitto
KELTAINEN KAALI-BROILERIKEITTO (n. 6 annosta)
1 pkt (n. 400 g) hunajamarinoituja tai marinoimattomia broilerinfileesuikaleita
500 g valkokaalia
2-3 isoa porkkanaa
1-2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
100 g suolakurkkua pieninä kuutioina
1 rkl öljyä
1 tl currya
1 tl kurkumaa
9 dl vettä
3 rkl kana- tai kasvisfondia tai 1 kana-/kasvisliemikuutio
kokonaisia maustepippureita
(suolaa, tuoretta tilliä)
Lisäksi: 1 prk smetanaa
- Ruskista broilerisuikaleet pannulla. Mikäli broileri on marinoimatonta, marinoi se tilkassa öljyä, johon on sekoitettu mausteita.
- Suikaloi kaali ja porkkanat, kuutioi sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuutioi suolakurkku pieniksi kuutioiksi.
- Kuumenna kattilassa öljy ja lisää siihen curry ja kurkuma. Kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa.
- Lisää valkokaali- ja porkkanasuikaleet. Kaada hetken kuluttua kattilaan vesi ja halutessasi tilkka kurkkujen lientä. Lisää joukkoon kana- tai kasvisfondi/liemikuutio ja pippurit, hauduta keitto lähes kypsäksi.
- Lisää ruskistetut broilerinsuikaleet ja aivan loppuvaiheessa kurkkukuutiot. Mausta halutessasi tillillä, lisää mausteita tarvittaessa. Tarjoa keitto smetananokareen kanssa.
Katso reseptin tulostettava versio tästä:
Keltainen kaali-broilerikeitto