Kierreleipä

KIERRELEIPÄ 2 kpl

1 l vettä
n.1 dl öljyä
2 pkt hiivaa
1 rkl suolaa
5 dl kaurahiutaleita
n. 2 l vehnäjauhoja (osa kannattaa korvata hiivaleipäjauhoilla)
300 g hienonnettua pinaattia
vajaa 1 tl muskottia
Voiteluun maitoa
Pinnalle seesaminsiemeniä

  1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja öljy. Lisää kaurahiutaleet ja jauhot.
  2. Jaa taikina kahteen osaan. Sulata ja valuta pinaatti ja mausta se muskotilla. Sekoita pinaatti toiseen taikinan puolikkaaseen. Kohota taikinat.
  3. Jaa taikinapalat vielä kahtia. Kaulitse perustaikina kahdeksi levyksi (n. 40 x 20 cm). Taputtele molempien levyjen päälle pinaattitaikina ohueksi kerrokseksi.
  4. Rullaa taikina kääretortun tapaan. Nipistele sauma kiinni ja jätä se rullan alle. Anna kohota.
  5. Tee leipien pinnalle viiltoja, voitele leivät maidolla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista n. 200 *C:ssa n. 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä leipien pohjasta.

Katso reseptin tulostettava versio tästä:
Kierreleipä