Kierreleipä
KIERRELEIPÄ 2 kpl
1 l vettä
n.1 dl öljyä
2 pkt hiivaa
1 rkl suolaa
5 dl kaurahiutaleita
n. 2 l vehnäjauhoja (osa kannattaa korvata hiivaleipäjauhoilla)
300 g hienonnettua pinaattia
vajaa 1 tl muskottia
Voiteluun maitoa
Pinnalle seesaminsiemeniä
- Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja öljy. Lisää kaurahiutaleet ja jauhot.
- Jaa taikina kahteen osaan. Sulata ja valuta pinaatti ja mausta se muskotilla. Sekoita pinaatti toiseen taikinan puolikkaaseen. Kohota taikinat.
- Jaa taikinapalat vielä kahtia. Kaulitse perustaikina kahdeksi levyksi (n. 40 x 20 cm). Taputtele molempien levyjen päälle pinaattitaikina ohueksi kerrokseksi.
- Rullaa taikina kääretortun tapaan. Nipistele sauma kiinni ja jätä se rullan alle. Anna kohota.
- Tee leipien pinnalle viiltoja, voitele leivät maidolla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista n. 200 *C:ssa n. 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä leipien pohjasta.
Katso reseptin tulostettava versio tästä:
Kierreleipä