Selleripihvi
SELLERIPIHVI
200 g juuriselleriä keitettynä ja soseutettuna (2 pientä selleriä)
2 pientä salottisipulia
0,75 l kasvislientä
2 dl vispikermaa
1 dl pekaanipähkinöitä
suolaa, mustapippuria
- Kuori sellerit ja keitä ne kattilassa kasvisliemessä sipulien kanssa. Laita kattilaan kansi päälle. Valuta sellerit, poista sipulit.
- Soseuta sellerit sauvasekoittimella ja jäähdytä kylmäksi.
- Vatkaa kylmä kerma vaahdoksi, kääntele vaahtoon sellerisose ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Rouhi pähkinät karkeiksi ja sekoita niistä ¾ osa vaahtoon, jätä loput koristeluun.
- Tarjoa vaahto vohvelien ja vaahterasiirapin kanssa.
Katso reseptin tulostettava versio tästä:
Selleripihvi